Geavanceerde lekdetectie technieken om lekkages op te sporen zonder onnodige sloopwerkzaamheden
Endoscoop techniek
Eén van de meest effectieve tools voor een nauwkeurige en efficiënte lekdetectie bij Renz Jacobs Lekdetectie is de endoscoop inspectie om lekkages en andere verborgen problemen te detecteren. Endoscopen zijn kleine, flexibele high-definition camera's om anders ontoegankelijke gebieden visueel te inspecteren zonder destructieve methodes te gebruiken.
Endoscoop inspectie is bijzonder effectief bij het opsporen van badkamer lekkages. Met behulp van endoscopen kunnen we real-time kijken achter muren, onder vloeren en in kleine ruimtes om het exacte lekkage probleem vast te stellen.
Hierdoor wordt niet alleen kostbare schade voorkomen, maar ook tijd en geld bespaard. Vervolgens wordt een plan opgesteld om de lekkage te verhelpen zonder onnodige schade aan te richten. We kunnen zo gericht het lekkage probleem aanpakken en onnodige schade voorkomen.
Thermografie/infrarood
Voor thermografische controles maken we gebruik van de infraroodcamera die een warmtebeeld maakt. Dankzij deze geavanceerde technologie kunnen we snel en efficiënt de ligging van leidingen opsporen en eventueel warmte- of waterverlies rond de leidingen, koudebruggen in gevels en vloerplaten en luchtinfiltratie van buitenaf opmerken.
Ultrasoon
Lekkages in industriële systemen zoals pijpleidingen, tanks en koelsystemen kunnen leiden tot aanzienlijke verliezen en schade. Een innovatieve methode om lekkages op te sporen is ultrasoon lekdetectie. Deze technologie maakt gebruik van geluidsgolven met hoge frequenties om lekkages te detecteren zonder fysiek contact te maken met het object of systeem.
Ultrasoon lekdetectie wordt vaak gebruikt voor industriële toepassingen zoals pijpleidingen, tanks en koelsystemen. De grootste voordelen van deze technologie zijn een snelle en nauwkeurige detectie van lekkages en een contactloze inspectie waardoor er geen schade aan apparatuur ontstaat.
Kleurstof testen
Kleurstof Tests zijn een veelgebruikte techniek om de aanwezigheid van kleurstoffen in verschillende materialen en substanties te detecteren. Wij zijn trots om de importeur te zijn voor geheel Europa van de Bright Dyes kleurstof tabletten. Deze zijn makkelijker te doceren dan de kleurstof poeder.
Eerst wordt een kleurstof geïnjecteerd op diverse plaatsen waar een lekkage wordt vermoed. Vervolgens wordt er gezocht naar de aanwezigheid van de geïnjecteerde kleurstof op andere locaties. Als er ergens kleurstof wordt teruggevonden, dan is het lek gevonden. Wanneer er geen probleemzone kan worden bepaald met de eerste kleurstof, wordt er een andere kleurstof gebruikt op een andere plaats. Door verschillende kleurstoffen te gebruiken, kan waterinsijpeling effectief worden aangetoond en gelokaliseerd.
Capacitieve vochtmeting
Capacitieve vochtmeting is een geavanceerde techniek die gebruik maakt van de elektrische eigenschappen van materialen om het vochtgehalte te bepalen. Deze methode biedt een nauwkeurige en betrouwbare manier om het vochtgehalte te meten in verschillende materialen, zoals hout, beton en grond.
Bij capacitieve vochtmeting wordt een sensor in het te meten materiaal geplaatst. Deze sensor wekt een elektromagnetisch veld rondom de sensor. De capaciteit van dit veld wordt beïnvloed door de hoeveelheid vocht die aanwezig is in het materiaal. Hoe meer vocht er aanwezig is, hoe hoger de capaciteit van het elektromagnetische veld.
Warmte scan
Wilt u graag weten waar de warmte in uw woning weglekt? Een warmtescan kan u inzicht geven in het warmteverlies van uw huis. Met behulp van een infraroodcamera worden foto's gemaakt die de temperatuur aan het oppervlak van uw woning in beeld brengen. Zo kunt u zien waar isolatie ontbreekt of onvoldoende is en welke delen van uw huis de meeste warmte verliezen.
Een warmtescan wordt uitgevoerd met een speciale infraroodcamera die infrarood licht kan waarnemen. Op basis van dit licht kan de camera de temperatuur aan het oppervlak berekenen. De kleuren op de scan geven aan hoe goed of slecht een bepaald deel van uw woning geïsoleerd is: Blauw of groen: Goed geïsoleerd, weinig warmteverlies. Rood, wit of geel: Minder goed geïsoleerd, meer warmteverlies. Door deze kleurverschillen kunt u in één oogopslag zien waar de isolatie van uw huis tekortschiet en waar u mogelijk verbeteringen kunt aanbrengen.